Posted by Ilendor de Siowen |
Walt Disney



Jako malý jsem snil o tom, že si budu vydělávat hraním počítačových her. Trávil jsem dlouhé hodiny ve virtuálních světech, zlepšoval svůj um, snažil se porozumět herním mechanikám a celkově být ve hraní opravdu dobrý.


V té době byl gaming jako takový v plenkách.


Dnešní doba je v tomto ohledu otevřenější. 
Poslední mistrovství ve hře Dota2 s názvem The International 2015 mělo celkový prize pool  $18,429,613 což je téměř 444 000 000 KČ. V následující tabulce jsou zaznamenány zisky prvních 4 teamů za tento turnaj.


Place
$ USD
Percent
Team
1st
$6,634,660.68
36%
2nd
$2,856,590.015
15.5%
3rd
$2,211,553.56
12%
4th
$1,566,517.105
8.5%


Prohlédněte si pozorně celkové částky vyhrané jednotlivými teamy. Částky jsou to astronomické. A i přesto slýcháváme a říkáme věty: ,,Celé dny sedíš u počítače, kdybys tak dělal něco užitečnějšího. Hraní tě živit nikdy nebude.”


Vyber si práci, která bude tvým koníčkem a už nikdy nebudeš pracovat.


Jednoduchá rada a přesto je tak složité ji naplnit. Přesto pro většinu lidí pohybujících se v herním průmyslu a e-sportu je to každodenní chleba.


Člověk se postupem času mění. Stárneme, přehodnocujeme priority, ale dětské sny v nás zůstávají, ač trošičku pozměněné.


Mrtvý člověk není ten, jenž přestal dýchat a jeho srdce přestalo být, ale mrtvý jest ten kdo přestal snít.


Nebojte se snít.


Cokoliv, co si dovedete představit je možné i získat. Psychika člověka je mocná čarodějka. Snění je totiž jednou z věcí, kterou se liší bohatí od průměrných. Průměrný člověk je upnutý k minulosti, kdežto takový průměrný boháč je snílek. Ví, že dnešek bude již zítra minulostí, ale právě zítřek může změnit. Sní o tom, jak bude zítřek lepší, dokonalejší, úspěšnější den, než je dnešek. Průměrný člověk naopak přemýšlí jak mu bylo krásně v minulosti. Nedokáže se od minulosti oprostit, čímž ubíjí své sny.


Jasně, je možné si v tuto chvíli říct, že boháči prostě mají jednodušší život. Mají peníze a tedy i čas na to snít. Ale opravdu potřebujete miliony na účtu a luxusní automobil k tomu, abyste 10 minut před spaním snili?
Nebo zkuste vytvořit nástěnku, na kterou si připíchnete své sny. Ať už v podobně fotografií, obrázků, kreseb, nápisů… povoleno je cokoliv, co vám pomůže udržet sny viditelné a snadno zapamatovatelné.
Místo nástěnky je možné použít měnící se pozadí na monitoru v práci, na telefonu apod.


Sebemotivace začíná u snění.
Na stejném místě začíná i úspěch a spokojenost.


Zkuste dva týdny 10 minut denně snít. O své zkušenosti se můžete podělit v komentářích.


,,Jen ty si splníš své sny. Nikdo jinej ti je před dveře nepřinese, pokud tvůj sen není objednat si pizzu... "
FattyPillow